İş dünyasının güçlü markalarından olan ve enerjiden sağlığa, inşaattan doğalgaza kadar birçok farklı sektörde başarılı çalışmalar gösteren Türkiye'nin önde gelen köklü kuruluşlarından Türkerler Holding, yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor.
Bu yıl ilki düzenlenen Alaşehir Üzüm Festivali’nde ödül alan Türkerler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Türker, yaptığı konuşmada 664 milyon USD’lik yeni yatırımlarının yolda olduğu müjdesin verdi. Türkerler Holding, yeni yatırımlarla Alaşehir’i jeotermal enerji üssüne dönüştürecek yatırımları sürdürüyor.
Manisa Alaşehir’e hali hazırda 336 milyon USD hacminde jeotermal enerji santrali yatırımı yapan Türkerler Holding, yeni jeotermal enerji santralleri kurmaya hazırlanıyor. Öyle ki, Türkerler yakın zaman içinde Alaşehir’de toplam 664 milyon USD’lık jeotermal yatırım yapmaya hazırlanıyor. Manisa’da ilk defa düzenlenen Alaşehir Üzüm Festivali’nin ana sponsorluğunu üstlenen Türkerler Holding’e katkılarından dolayı Alaşehir Kaymakamı Abdullah Uçgun tarafından bir teşekkür plaketi verilen Türkerler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Türker, yakın zamanda bölgeye 664 milyon USD’lik yatırım yapacaklarını söyledi.
Manisa’ya, 664 Milyon USD’lik Yatırım Yolda!
Plaket töreni sırasında konuşan Türkerler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Türker, Manisa Alaşehir lokasyonunda; JES 1 ve JES 2 Jeotermal Santralleri ile toplamda 200 milyon USD değerinde yatırım yaparak 48 MW kurulu güç elde ettiklerini ve 30 MW kapasiteli JES 3 santralinin de inşaatının devam ettiğini vurguladı.
Güncel bölge yatırımları hakkında bilgi veren Türkerler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Türker: “Alaşehir'de kurduğumuz JES 1 ve JES 2 Jeotermal Enerji Santralleri ile toplamda 48 MW kurulu gücümüz var. Bu santrallerle yılda 360 milyon kWh enerji elde ediyoruz. Toplam 200 milyon USD’lik yatırım bedeliyle hayata geçirdiğimiz bu santrallere ilaveten, 136 milyon USD değerinde yılda 220 milyon kWh enerji elde edebileceğimiz JES 3 santralinin inşaatını hız kesmeden sürdürüyoruz. Tüm bu gelişmelerin yanında yeni yatırımları da hayata geçirmeye devam edeceğiz. JES 3 santralı yapımından sonra, sırasıyla JES 4, 5, 6, 7 ve 8 yatırımlarını tamamlayarak toplam 248 MW kapasiteye ulaşmayı planlıyoruz. Bu projelerin tamamlanmasıyla yıllık üretim hacmi 1.8 milyon MWh’ya ulaşacak ve bölge bir jeotermal enerji üssü haline gelecek. İlave yatırımlarımızla birlikte bölgeye toplamda 1 milyar USD değerinde katkı sağlamış olacağız” değerlendirmesinde bulundu.